Soorten zonnepanelen

Soorten zonnepanelen


Lijst van diensten

    MWT zonnepanelen

    Een van de belangrijkste voordelen van het MWT-cel ontwerp is de verhoogde cel efficiëntie. Door het busbar-gebied te verkleinen is het schaduw effect met 3% verminderd. Verder wordt er bij de MWT-technologie afgezien van traditionele soldeerprocessen, waarmee beschadigingen en microscheuren in de zonnecellen worden voorkomen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van MWT-modules.

    Daarnaast vervangt de MWT-module het snaarlint door een geleidend achterblad, waardoor spanning, microscheurtjes en stroom degradatie worden verminderd. Hiermee wordt de stabiliteit en betrouwbaarheid van de gentechnologie aanzienlijk verbetert. MWT is compatibel met de meeste celtypen, waaronder TOPCON, PERC, en HIT. MWT is de meest belovende technologie in de komende decennia.

    Half cut mono zonnepanelen


    Deze zonnepanelen zijn uitgevoerd met halve zonnecellen. Van heel dichtbij is te zien dat de zonnecellen zijn opgedeeld. Op het dak hebben de Half-Cut panelen die wij leveren een mooie Full-Black uitstraling.


    Half-cut zonnepanelen zijn ook in twee secties opgedeeld. Op iedere helft zitten 60 halve zonnecellen. Doordat de Half-Cut zonnepaneel uit twee secties bestaat hoeft de stroom in het paneel slechts de halve afstand af te leggen.


    Hierdoor ontstaat een lagere weerstand dan in normale zonnepanelen. Dit zorgt weer voor een hogere opbrengst. Doordat het paneel is opgebouwd uit 2 delen, presteert het paneel ook beter wanneer het paneel gedeeltelijk in de schaduw ligt.

    Monokristallijn zonnepanelen


    Dit type zonnepaneel kunt u herkennen aan het zwarte ruitvorminge uitzicht. Dat komt door de zwarte monokristallijne zonnecellen die geintegreerd zijn. Dit zonnepaneel levert een hoog rendement dat maar liefst 18 tot 20 procent hoger ligt dan Polykristallijn zonnepanelen.


    Dankzij het hoge rendement is dit type paneel uiterst handig op kleinere daken. Ook op grote daken zijn ze uiteraard interessant indien u veel elektriciteit nodig hebt. Dit type paneel de nieuwe standaard aan het worden.

    Polykristallijn zonnepanelen


    Dit (traditioneel) zonnepaneel kunt u herkennen aan de typische blauwe ruitvormige look en aluminium omlijsting. Ze zijn vroeger altijd goedkoper geweest dan monokristallijn panelen en werden daarom erg veel verkocht. Het rendement is iets lager dan bij monokristallijn zonnepanelen, namelijk 15 tot 18 procent, maar door moderne ontwikkelingen wordt dit verschil steeds kleiner.


    Wanneer u voldoende dakoppervlakte heeft of weinig elektriciteit moet opwekken dan is dit type zonnepaneel een goedkope en slim alternatief. U bespaart hier ca. 10 procent mee op de prijs van de investering.


    Verschillen tussen mono en poly zonnepanelen


    • De kleur. Monokristallijne zonnepanelen hebben een vrij donkere kleur, tegen het zwarte aan. Polykristallijn zonnepanelen hebben een meer blauw-paarse kleur. De kleur is ook afhankelijk van de manier van behandelen en kan dus per paneel verschillen.


    • De structuur. Monokristallijne zonnepanelen hebben een meer effen structuur en zien er dus egaler uit. Polykristallijne panelen hebben een gevarieerder structuur.


    • Het rendement. Normaliter hebben monokristallijnen zonnecellen meer rendement dan polykristallijnen cellen. Echter, omdat er meer polykristallijne cellen gemaakt worden en het productieproces goedkoper is, hebben de fabrikanten dit proces erg kunnen verbeteren. Het verschil is tegenwoordig minimaal.


    • Gevoeligheid voor licht. Door de structuur zijn monokristallijne zonnepanelen meer gevoelig voor direct zonlicht en poly meer voor diffuus licht.


    • Vorm zonnecel. Polykristallijne zonnecellen zijn vierkant, monokristallijne cellen hebben meestal afgeronde hoeken. Monokristalijne zonnepanelen hebben daardoor vaak van die witte puntjes in het paneel. Tegenwoordig zijn er ook volledig vierkante monokristallijne zonnecellen.


    Share by: